Sessies

Christel van der Werff
Keuzesessie 2 1
15:00 - 16:00

Investeren in talentmanagement zonder risico

Hoe geven grote organisaties vorm aan talentontwikkeling? Hoe slagen zij erin hun young professionals te versterken én te behouden voor hun bedrijf? We delen de resultaten van ons onderzoek naar talentontwikkeling binnen grote organisaties. We spraken met 15 young organisaties en HR-professionals uit hun moederorganisaties. Een tipje van de sluier? Verbind talentontwikkeling aan de grootste uitdaging van het moment en je zult zien: de return on investment groeit en de binding van getalenteerde (jonge) medewerkers stijgt. Want wie zich uitgedaagd en nuttig voelt…

Joanneke Krämer

Joanneke Krämer is baanbreker, trainer en coach bij downsideup. Ze startte van jongs af aan projecten om ervaring en talent aan elkaar te koppelen en ontdekte dat je alleen in actie moet komen als er een vraag is (én dat je het beste resultaat krijgt als je niet doet wat er gevraagd wordt). Daarnaast is ze stuurvrouw op een tweemast-zeilschip op de zeeën rond Scandinavië.

Keuzesessie 2 2
15:00 - 16:00

Talentontwikkeling: Hoe haal je het allerbeste uit (jonge) medewerkers?

Hoe kun je medewerkers stimuleren om hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen? Hoe geven we aandacht aan alle medewerkers, juist ook aan de potentiële uitblinkers die vaker over het hoofd worden gezien? En wat voorspelt eigenlijk of iemand een uitblinker kan worden? Tijdens deze sessie krijg je inzicht in talentontwikkeling, hoe je medewerkers kunt helpen het beste uit zichzelf te halen. Niet alleen met prestaties die de buitenwereld belangrijk vindt, maar vooral met dingen waar hun eigen hart sneller van gaat kloppen.

James Smith

James Smith werkt als trainer en adviseur bij Youngworks. Vanuit een passie voor de persoonlijke groei van jongeren geeft hij lezingen, trainingen en workshops over de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van jongeren in relatie tot motivatie en talentontwikkeling. Ook coacht en traint hij jongeren al een aantal jaar succesvol in hun zoektocht naar zingeving en leiderschap. Deze praktijkervaring aangevuld met de nieuwste inzichten en actuele kennis vanuit Youngworks, deelt hij graag met professionals die met jongeren werken. Altijd met de praktische toepassing voorop: wat beweegt jongeren en hoe krijgen we jongeren in beweging?

Keuzesessie 2 3
15:00 - 16:00

Geen talentmanagement zonder Learning Agility: meten is weten

Wat is talent? En vooral hoe herken je talent?

Iedere organisatie staat te springen om talent. Maar wat is talent? En hoe bepaal je welk talent past binnen (de strategie van) jouw organisatie, ook als veranderingen aan de orde van de dag zijn? Wat meet je en vooral waarom? Weten welke talenten aanwezig zijn en welke talenten nodig zijn in jouw organisatie, is een speerpunt voor HR; voor zowel selectie, ontwikkeling, performance, als voor talentmanagement. Christel deelt waarom het meten en de ontwikkeling van Learning Agility op de HR agenda zou moeten staan van iedere organisatie. Het leervermogen van een organisatie herkennen, erkennen en benutten is het startpunt van talentmanagement.

In deze sessie komt aan bod:

  • Wat is Learning Agility
  • Waarom is Learning Agility belangrijk
  • Hoe pas je het toe (enkele business voorbeelden)
  • Learning Agility: selectie en ontwikkeling
  • Meten is weten en hoe nu verder (Talent Analytics)
  • Ruimte voor vragen, sparren en delen
Christel van der Werff

Christel van der Werff

Christel van der Werff (Senior Adviseur, HFMtalentindex) kent door haar verschillende HR functies bij uitstek de uitdagingen van HR op het gebied van Assessment, Learning & Development, Management Development en Successionplanning. De afgelopen jaren adviseert zij voornamelijk grote (inter)nationale organisaties over de inzet van online assessments, Performance Management en Talent Analytics. Juist door haar brede ervaring is zij een strategische sparringpartner, waarbij zij de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling niet uit het oog verliest.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.