Sessies

Mirjam Baars
Keynote

Opening

Rogier Elshout

Rogier Elshout is professioneel debatleider, presentator en dagvoorzitter. Hij helpt programma’s te ontwikkelen die recht op het doel afgaan, het liefst dwars door heilige huisjes. Door zijn energie gaat het debat in volle vaart en door zijn enthousiasme doet iedereen mee. Daarnaast is hij trainer.

Keynote

Agile Talent: selecteren van talent kan anders en beter

Door talent te screenen op basis van zijn ‘receptuur’ kan iedereen, zelfs zonder hulp van externe consultants, de beste talenten met een grote houdbaarheidsfactor identificeren en selecteren. Tijdens deze interactieve en praktijkgerichte keynote beantwoord hij vragen als:

  • Wat zijn de selectiecriteria voor toekomstbestendig talent?
  • Hoe weet ik of dit ‘agile’ talent past binnen de context van mijn bedrijf?
  • Zijn er hulpmiddelen die mijn selectie kunnen objectiveren en zorgen voor een grotere voorspelbaarheid van toekomstig succes?
  • Zijn er casestudy’s van bedrijven die voorlopen op dit terrein waar ik iets van kan leren?
  • Hoe kan ik ‘agile’ talent binnen mijn bedrijf herkennen en hoe bind ik deze talenten?

Ralf Knegtmans

Ralf Knegtmans is managing partner en mede-eigenaar van De Vroedt & Thierry, en schrijver ‘Agile Talent’. Voor zijn carrière bij De Vroedt & Thierry was Ralf Knegtmans actief als commercieel directeur van een beursgenoteerd Amerikaans bureau op het terrein van flexibele arbeid. Knegtmans studeerde rechten in Amsterdam. Daarnaast volgde hij postacademisch onderwijs aan Nyenrode Business Universiteit (bedrijfskunde) en aan het IMD te Lausanne (marketing).

Keynote

Leiding geven aan talentontwikkeling

Medewerkers ontwikkelen hun talenten dagelijks. Zo ook op de werkplek. Belangrijk is dat er een goed leerklimaat is. Maar wat is een goed leerklimaat? Aan de hand van een beklimming van de Mount Everest laten we zien welke soorten leerklimaat je hebt. Je ontdekt op welke manieren je het leerklimaat als HR-medewerker, manager of adviseur kunt beïnvloeden en talentontwikkeling naar een hoger plan brengt.

Ook ontdek je het geheim van topsportcoaches als Marc Lamers, Guus Hiddink en Louis van Gaal. Je krijgt handreikingen hoe je hun evidence-based technieken zelf op de werkplek kunt toepassen. Ga met deze lezing morgen direct aan de slag en maak het verschil!

Mirjam Baars

Mirjam Baars

dr. Mirjam Baars, MBA is arbeids- en organisatiepsycholoog en onderwijskundige. Ze is directeur van onderzoeksbureau SatisAction en kerndocent bij Avans. Gepromoveerd op onderzoek naar leren in organisaties. Zij is de grondlegger van de NRC CarrièreTalent Monitor. Haar onderzoek naar talentontwikkeling is toonaangevend op dit terrein.

Keynote

Talentvolle Millennials, hoe ga je er mee om?

De ‘Millennial Generation’, geboren tussen 1980 en midden jaren 90, zal vanaf 2020 bijna twee derde van de werkende bevolking uitmaken. Opgegroeid in kleine gezinnen met weinig hiërarchie en gevormd binnen persoonsgericht onderwijs, is de Millennial erg gesteld op persoonlijke aandacht en erkenning. Opkijkend tegen generatiegenoten als Zucherberg (Facebook), Chesky (Airbnb) en Karp (Tumblr) die van internet hun verdienmodel hebben gemaakt, wordt carrière niet langer bepaald door leeftijd en ervaring binnen één bedrijf. Deze generatie gelooft in kansen, die je moet creëren en grijpen. Feedback, Training, Ondernemerschap en Flexibiliteit vormen daarin de sleutelwoorden. Krijg tijdens de sessie inzicht in deze generatie en leer hoe je beste met ze kan omgaan, kan aantrekken én vasthouden!

Shirin Mirachor

Shirin Mirachor is creatief strateeg en expert van de zogenoemde ‘Millennial Generation’, geboren tussen 1980 en midden jaren 90. Shirin Mirachor, zelf Millennial, adviseert marketeers en beleidmakers over hoe zij deze generatie het beste kunnen bereiken, en helpt hen meer vat te krijgen op deze moeilijk te grijpen doelgroep. Daarnaast doceert ze o.a Branding en Creative Concept Design aan het TIO, en is ze nauw betrokken bij de minor Globalization & New Media aan de Kunstacademie Maastricht als gastdocent en coach.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.